نوع خدمات *
برای چه خدمتی به خانه‌ی امید میایید؟
شکایت اولیه*
نام *
نام خانوادگی *
شماره تماس*
سن *
توضیحات
هزینه ویزیت (علی الحساب)
تومان
درمان بلع

کودکان زندگی خود را با مکیدن و بلعیدن آغاز می­کنند. این فعالیت­ها نیازمند درجات بالایی از هماهنگی به منظور حفاظت از مسیر تنفسی و بلع به صورت همزمان هستند. نوزادان با مکیدن اولیه شروع و به الگوهای پخته تری میرسند. به مرور مهارت­های آن­ها افزایش یافته و به آن­ها اجازه­ی استفاده از مواد با تنوع بیشتر می­دهند.

به طور طبیعی عمل بلع شامل مراحل زیر می شود:

1-آمادگی دهانی:  که طی حرکات عضلات گونه، فک، چانه، زبان و لب ها غذا جویده و bolus یا بولوس (لقمه­ی چسبناکی که با بزاق ترکیب و آماده­ی ورود به حلق شده است) تشکیل می­شود. اعصاب 5، 7 و 12 کرانیال عضلات شرکت کننده در این مرحله را عصبدهی می­کنند.

2-مرحله حلقی :  طی این مرحله با بالا رفتن نرمکام و بسته شدن راه بینی، تنگ شدن حلق و بالارفتن زبان، بولوس وارد حلق می­شود. اعصاب  5 ،7 ،9 ،10، 11 و 12 عصبدهی عضلات فعال در این مرحله را انجام می‌دهند.

3-مرحله مروی:  در این مرحله غذا وارد دریچه فوقانی مری شده و مری را طی می­کند. بروز هرگونه اختلال در هرکدام از مراحل بالا منجر به دیسفاژی (اختلال بلع) می­شود که معمولا نشانه­های بالینی شامل شکایاتی مثل امتناع از خوردن غذا و مایعات، سرفه کردن و خفگی حین یا بعد از یک وعده­ی غذایی، استفراغ، آدینوفاژی (درد شدید حین بلع)، آبریزش از دهان یا بینی، کاهش وزن بی علت و کمبودهای تغذیه­ای نمایان می­شود.

طیف گسترده­ای از شرایط می­توانند در دیسفاژی مشارکت داشته باشند. شامل مشکلات نورولوژیک، آسیب­های مغزی، فلج مغزی، اختلالات عفونی، میوپاتی، سندرم­ها ،شکاف کام، تومورهای نواحی سر و گردن، تراکئوستومی یا لوله گذاری و …

گفتاردرمانگران خانه ی امید اسلامشهر با ارزیابی عضلات و عملکردهای فرد و طراحی برنامه درمانی مناسب کمک شایانی به بهبود اختلالات و درمان بلع می­کنند.

دریافت نوبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *